Reggae koncert u sarajevskom Monumentu

Radiosarajevo.ba
Reggae koncert u sarajevskom Monumentu
U sarajevskom Clubu Monument, 23. juna, u petak bit će upriličen dugo iščekivani Reggae koncert koji se preporučuje ljubiteljima groznice ludog vikenda.

Conquering Lion je reggae bend iz Makedonije, osnovan u aprilu 2007.

U oktobru 2009. bend objavljuje svoj prvi album, koji nosi naziv “I”. Do danas su proputovali Makedoniju, Srbiju, Bugarsku, Grčku, Hrvatsku, Albaniju, Sloveniju, Njemačku... Novi album, sada već četvrti po redu, nosi i novu turneju u sklopu koje organizirano dolaze održati koncert isključivo u Clubu Monument!

Drugu noć vikenda, u subotu 24. juna, nastupat će Tome Illiev kvartet, inspirisani makedonskom tradicionalnom folk muzikom i američkim tradicionalnim Jazzom.

Kvartet je nezaobilazan u svijetu Jazz-a i balkanske muzike. Vrtoglave melodije, plesni ritmovi i orijentalne improvizacije promiješani su u veliku simbiozu. Preporučuje se ljubiteljima groznice Jazza.

Članovi benda: Tome Iliev, Francois Lana, Jonas Künzle, Adrian Böckli.

Početak koncerata najavljen je u 22.30 sati. Samo ovom prilikom, cijene ulaznica, za oba događaja, promotivno će iznositi 5KM. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije