Priuštite sebi nezaboravnu večeru uz najbolja crnogorska vina

Radiosarajevo.ba
Priuštite sebi nezaboravnu večeru uz najbolja crnogorska vina
Crnogorske "Plantaže" poznate su po svom čuvenom Vrancu i drugim vinskim sortama u kojima uživaju gurmani širom svijeta.

Plantaže i sarajevski Concept restoran Lava pozivaju vas na jedinstvenu večer: Promociju vrhunskih vina uz izbor najfinijih jela crnogorske kuhinje.

U četvrtak 6. aprila doživite autentičan svijet mirisa i ukusa crnogorskog podneblja, određenog morem, planinama i nepreglednim vinogradima. 

Uživat ćete u pravom "slow food" ritualu, dugoj večeri od pet slijedova jela, među kojima su i skadarski škap te biftek, koje će pratiti šest odabranih vina.

Imat ćete priliku da nazdravite najboljim pjenušavim vinom Balkana - Plantažnim pjenušcem Val, ali i da upoznate najbolji Vranac Reserve. 

Kroz ovaj pažljivo sastavljen splet okusa, tekstura i mirisa, vodit će nas glumica Crnogorskog narodnog pozorišta Žana Gardaščević, a za dobru muziku pobrinut će se bend No Ordinary Balkan Sound

Predviđena je i nagradna igra za prisutne, a nagrade su itekako atraktivne: 

  • Vinski put za dvije osobe, ručak na Skadarskom jezeru, degustacija vina i smještaj u hotelu Cattaro u Kotoru.
  • Magnum 3l, vino iz specijalne kolekcije.
  • Pro Anima Pinot Blanc, Pro Anima Chardonnay Sauvignon i Vranac Pro Corde 

Priuštite sebi i svom društvu ovu jedinstvenu večer koje započinje čašom dobrodošlice, tačno u 20,00. Cijena ulaznice s rezervacijom stola i kompletnom konzumacijom je 40 KM.

Concept restoran Lava nalazi se u Importane centru na 1. spratu (Zmaja od Bosne 7, Sarajevo). Rezervacije možete izvršiti na telefon  +387 062 990 203.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije