Prof. SterMa promoviše album "Sarajevoholik" u AG-u!

Radiosarajevo.ba
Prof. SterMa promoviše album "Sarajevoholik" u AG-u!
Official web site / Prof. SterMa
AG Club, 19. maj 2017. - 20:00 h

Nakon mjesec dana od objavljivanja CD-a "Sarajevoholik", vrijeme je da nam Prof. SterMa upriliči i službenu promociju ovog albuma. Stoga vas BHHC Booking & SMF Promotions pozivaju u petak 19. maja u klub AG.

Nakon dugogodišnjeg izbivanja sa rap podloga, sarajevski mc, Ensar Bistrivoda poznatiji kao prof. sterMa, vratio se sa novim materijalom.  Sedam godina je prošlo od zadnjeg idanja, EP-a pod nazivom „Uhvati vjetar“ iako je i u tom razdoblju bio muzički aktivan, izvršavajući vokalne dužnosti u tri metal benda (Corbansick, Shipwrecked, Misery Crown). Što se tiče uloge mc-ja, pojavio bi se tu i tamo na nekoj traci u vidu gostovanja drugim rap izvođačima, a vrijedni pomena su i osvojeni Red Bull Freestyle Battleo-vi iz 2010. (BiH šampion) i 2011. (regionalni šampion). Razlog za povratak aktivnom sklapanju rima je, kako kaže, konstanta podrška i interesovanje raje iako je dugo vremena bio neaktivan na tom polju. Pored toga i sam se zaželio dobrog rap zvuka s obzirom na sve ono što se danas servira kao rap.

Odgovor na sve nabrojano dolazi u vidu albuma "Sarajevoholik", koji je rađen unazad par godina, a priveden je kraju prošle i početkom ove godine. Prvi singl koji je predstavio novog sterMu bio je video za pjesmu „Hodam kroz SA III“ koji se na MTVijevoj Domaćici zadržao preko mjesec dana. Na dan grada Sarajeva, 6/4/17 i ostatak albuma je postavlljen za slušanje na sterMin youtube kanal.

Prof. sterMu na ovoj promociji će u programskom dijelu podržati i svojim šalama podgrijat atmosferu, standup/sitdown komičar: Jasmin Džemiđić, zatim jedan od najjčih mc-ja novog vala sarajevske rap škole STOPOSTO, te specijalni gosti dvojac HELEM NEJSE. Za dobru ziku glavni i odgovorni će biti Mix Master Zlee aka Zlijay.

ULAZ: 5 KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije