Osvajači promovišu album "Sad je na mene red" - 10. mart

Radiosarajevo.ba
Osvajači promovišu album "Sad je na mene red" - 10. mart
Facebook / Osvajači
Cinemas Club Sloga, 10. mart, 21:00 h

Kragujevački rock bend Osvajači stižu u Slogu da promovišu album "Sad je na mene red"!

Grupa OSVAJAČI nastala je 1990. godine i već u proljeće naredne godine objavljuje svoj prvi album “Krv i Led” u izdanju PGP-RTSa. Kao pravi predstavnici melodičnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe kako autorskim pjesmama, produkcijom, tako i živim nastupima po kojima su bili karakteristični. Veliki doprinos samom zvuku dao je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski iz čijeg studija je izašao prvi album.

Saradnja s njim se nastavlja i na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom "Sam", također u izdanju PGP-RTSa. Grupa nastavlja da radi još dvije godine u originalnoj postavi, sve do trenutka kada iz benda odlazi Zvonko Pantović Čipi - karakteristični vokal po kome su Osvajači prepoznatljivi.

Na njegovo mjesto dolazi Nenad Jovanović koji se izuzetno dobro uklopio u tada već jako uvježban i iskusan bend. Ta saradnja rezultira veoma dobrim albumom snimljenim 1999. godine pod nazivom “Vrelina” kome je prethodio singl “Minut Ćutanja” u izdanju T.I.O.L.I. Recordsa. Nažalost, zbog vremena u kom se pojavljuje, album nije naišao na očekivanu reakciju publike i bend pravi skoro petogodišnju pauzu, nakon koje dolazi do ponovnog okupljanja originalne postave.

Iako su bili koncertno aktivni, novi album izlazi tek 2015. godine i bend koristi svaku priliku da koncertno promoviše i nove pjesme.

Cijena ulaznice je 15 KM, dok oni najbrži imaju priliku ugrabiti paket od 4 ulaznice za 50 KM. Iste možete kupiti u klubu Sloga. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije