Nazzif’s Midnight Matinée w/ Marina Mimoza

Radiosarajevo.ba
Nazzif’s Midnight Matinée w/ Marina Mimoza
/ DJ Nazzif
The Loft Club Sarajevo će u subotu 11. marta od 22:00 sata biti domaćin muzičkom projektu "Nazzif Midnight Matinée", kojeg je pokrenuo istoimeni DJ, koji će ovog puta ugostiti Dj-ane Marinu Mimozu.

Planirano je da se Nazzif’s Midnight Matinée održava jednom mjesečno u live formatu, s tim da je već u realizaciji i inicijativa Nazzif’s Midnight Matinée u internet radio formatu, tj. radio emisije koja bi trajala dva sata.

„Ideja za Nazzif’s Matinée rodila se već davne 2008. u Travniku, kada je imala drugi vremenski okvir. Tada sam svake druge nedjelje puštao muziku u IC Alter Art-a u dnevnoj varijanti. Odlučio sam se ponovo posvetiti toj ideji, a osnovna i najbitnija karakteristika koncepta je muzička avantura sa gošćom/gostom DJane/DJ-om“, kaže Dj Nazzif. 

Za prvi party ovog glazbenog projekta Nazzif je odlučio pozvati Marinu Mimozu, koja živi i djeluje u Mostaru, te s kojom je već ranije imao dobru suradnju.

„Marinu poznajem više od 8 godina kroz njen rad u OKC Abrašević. Čak se i sjećam trenutka kada se zainteresovala za DJ-ing i tražila drugarski savjet. Već smo par puta puštali muziku zajedno i  suradnja se pokazala više nego uspješnom, kako kroz muzičke žanrove tako i kroz druženje i dijeljenje mix pulta, što je više nego dovoljno da bude prva gošća na Nazzif’s Midnight Matinee-u.“

Nazzif  je muzičar koji opravdava činjenicu da nije preko noći postao DJ. Iza njega je veoma bogato iskustvo i muzička reputacija. Doticaj sa elektronskom muzikom započeo je uz bend Alternativa Nova, u kojem je svirao i pjevao od 1993.-2004. godine. Pored toga komponovao je muziku za pozorišne predstave, kratke igrane i dokumentarne filmove.

Nakon razlaza benda zainteresovao se za samostalan radi, te započeo s produkcijom elektronske muzike bazirane na deep houseu, tech houseu i technu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije