Sjani "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" ponovo u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sjani "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" ponovo u Sarajevu
/ Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
U Sarajevo je ponovo stigla grupa koja oduševljava poklonike world music muzike širom svijeta.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra sastav svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku bivaju prepoznati kao jedan od najuticajnijih predstavnika nove world music scene u Evropi.

Ovo im je drugi nastup u Sarajevu i to u Klubu Monument,  u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu,  večeras (11.05.2017.). Nastup počinje u 22:30. Oni koji prate ovu scenu, a i oni koji su se slučajno zadesili u redu duž sarajevske Štrose, sjećaju se njihovog neponovljivog nastupa 2016.godine.

Stil BGKO proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi muzike, jazza i romskih melodija, kao i iz zaboravljenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija širom Istočne Evrope. Također, BGKO muzika sadrži elemente muzičke scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne muzike do elektronske jazz muzike te fuzije rock'n'rolla i country melodija.

Karte su skoro rasprodate (VIP i klasične karte po cijeni od 5KM i 10KM). Karte se mogu kupiti na licu mjesta, u Klubu Monument, a toplo preporučujemo da to uradite na vrijeme, te se mirno prepustite čarima BGKO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije