Doručak iz rerne: Uštipci kakve još niste probali

Radiosarajevo.ba
Doručak iz rerne: Uštipci kakve još niste probali
Brzo i lako se pripremaju, a idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap.

Brzo i lako se pripremaju, a idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap.

Sastojci: 

5 srednjih krompira

2 mrkve

150 g sira (gaude, edamera...)

2 kašike sitno sjeckanog peršuna

2 jaja

50 g rastopljenog putera

1 kašičica čilija u prahu

1/2 kašičice bibera

1 kašika soli

Priprema:

Narendati sir i mrkvu. Peršun sitno isjeckati. Krompir oljuštiti, narendati i staviti u hladnu vodu, da ne pocrni. Ocijediti krompir, pa ga sjediniti sa mrkvom, sirom, peršunom i jajima. Dodati i začine (so, čili, biber), sve dobro promiješati da se sjedini. Otopiti puter pa i njega umiješati.

U plehu obloženom papirom za pečenje, formirati zalogaje od krompira. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pleh staviti prvo dole kako bi se uhvatila korica (da sir ne curi), a zatim ga podići na žicu u sredini rerne, savjetuje Stvarukusa.rs.

Prijatno!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije