Torta koju nije teško pripremiti, a svi će je voljeti

Radiosarajevo.ba
Torta koju nije teško pripremiti, a svi će je voljeti
Ovo je torta koja već i samim izgledom obećava gurmansko uživanje. Ukusna, lagana za pripremu i nije skupa. Dovoljan broj razloga da već danas pripremite jednu ovakvu.

Ovo je torta koja već i samim izgledom obećava gurmansko uživanje. Ukusna, lagana za pripremu i nije skupa. Dovoljan broj razloga da već danas pripremite jednu ovakvu.

Sastojci:

240 gr integralnog keksa
100 gr maslaca
Krema:
4 jaja
200 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 limun šećer
200 ml slatkog vrhnja
750 gr kremastog sira

Premaz:

400 ml milerama
100 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer

Preliv napravite po želji od čokolade ili voća.

Priprema:

U kalup za pečenje stavite papir. Otopite maslac u zagrijanoj posudi i dodajte u samljeveni keks. U smjesu po želji možete dodati bademe, orahe ili sitno sjeckanu čokoladu. Smjesu od keksa dobro utisnuti i ostaviti sa strane.

Pjenasto umutiti snijeg od bjelanjaka. Žumanjcima dodati šećer u prahu i kratko izmiksati. Zatim dodati vanilin šećer, limun šećer i kremasti sir. U tu smjesu dodati i slatko vrhnje. U izmiksanu kremu lagano umiješati prethodno umućene bjelanjke.
Smjesu preliti preko keksa i staviti na pečenje u zagrijanu rernu na 170 stepeni oko 40 minuta.

Kada se torta ispeče, ostaviti je na hlađenje i za to vrijeme pripremiti drugu kremu. U mileram dodati vanilin i šećer u prahu. Dobro umiješati kremu i nanijeti je na kremu od sira.

Kako smo naveli ranije, preliv možete pripremati prema vlastitoj želji. Od džema, čokolade, smrznutog voća...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije