Širi se bizaran trend koji omogućava bolji seks - oglasili se i doktori

Radiosarajevo.ba
Širi se bizaran trend koji omogućava bolji seks - oglasili se i doktori
Pinterest / Ilustracija
Tretman od trideset minuta pod nazivom "Ljubavna magla" izlaže vaše najintimnije dijelove tijela temperaturi od -160 Celzijusa putem spremnika tekućeg dušika, prenosi Independent.

SPA centar u kojem se izvodi ovaj tretman kaže kako "iznenadan pad temperature stimulira receptore za temperaturu u vašoj koži i brži protok krvi povisuje razinu endorfina u vašem tijelu, čime se 'generira dobar osjećaj'." 

Ovako niska temperatura također uzrokuje "čvrst, mladolik i vibrantan izgled kože na spolnim organima."

Ipak, doktori se ne slažu. Ginekologinja Jen Gunter rekla je da to nikako ne biste trebali raditi, iako ginekolozi inače koriste krioterapiju za zamrzavanje i uklanjanje bradavica. Doktorica Gunter imala je puno iskustva s korištenjem tekućeg dušika na genitalnom tkivu i kaže kako je to bila uobičajena praksa dok se nisu pojavile bolje, alternativnije prakse.

Doktorica pojašnjava kako izlaganje vaše kože tako niskim temperaturama ubija stanice. Nastavlja kako je tretman od 30 minuta pod temperaturom od -160 stupnjeva "izrazito brine jer uzrokuje nekrozu klitorisa budući da on ne funkcionira dobro sa smanjenim protokom krvi."

Nastavlja kako tretman nije dobar ni za penis jer uzrokuje bolne promrzline.

Da zaključimo: genitalije koje su estetički ugodne oku, ne vode vas do boljeg seksa, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije