S ovim tipom muškarca žene češće dožive orgazam

Radiosarajevo.ba
S ovim tipom muškarca žene češće dožive orgazam
Cosmopolitan.com / Ilustracija
Velik je broj faktora koji utječu na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne - od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkim vještinama partnera do same veličine njegova "alata"...

Postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu predvidjeti hoće li joj se "posrećiti s njim". Veliko istraživanje temeljeno na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest mjeseci pokazalo je koji se faktori povezuju s većom vjerovatnosti orgazma s partnerom.

Od psiholoških ističu se dva najvažnija - njegovo samopouzdanje i visina prihoda. Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca, pa žene tako nesvjesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerici, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena, piše Express. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije