Doktori tvrdili da je migrena: Dječak nacrtao gdje ga boli i otkrio tumor

Radiosarajevo.ba
Doktori tvrdili da je migrena: Dječak nacrtao gdje ga boli i otkrio tumor
Mjesecima se 7-godišnji Emre Erulkeroglu žalio mami na glavobolju, mjesecima je mama pokušavala saznati šta ga muči, a onda je konačno - tek nakon što je ugledala crtež svog sina shvatila je da on možda ima tumor.

I tek tada liječnici su odlučili napraviti opsežne pretrage da bi konačno utvrdili šta ga muči. Do tada su tvrdili da mali pati od migrene.

Priča o malom Emri objavljena je nedavno u britanskom The Sun-u.

Zdravstveni problemi malog Emre počeli su zapravo krajem 2015. godine kada se jedno jutro probudio s glavoboljom koja ga je tjerala na povraćanje. Odveli su ga liječniku koji je rekao kako sumnja da njihov sin ima migrene te ih poslao kući. No situacija se nije popravljala.Počele su glavobolje koje su znale trajati po nekoliko sedmica. Roditelji su insistirali da se naprave daljnje pretrage, i na njihovo nagovaranje konačno su ga odlučili poslati na magnetsku rezonancu.

Rečeno im je da maleni ima cistu u pinealnoj žlijezdi mozga, ali oni smatraju kako ona nije izvor njegovih glavobolja.

Na to su ih opet poslali kući. Naravno, stanje mu se pogoršavalo da bi na koncu konačno shvatili kako je cista prerasla u cistični tumor, neoperabilan. Izvedena mu je lumbalna punkcija i endoskopska ventrikulostomija te je trenutno na čekanju i promatranju.

I dok im trenutno ništa drugo nije preostalo nego čekati, mama Tiffani podijelila je svoju priču na stranicama The Brain Tumor Charity kako bi upozorila druge, posebno roditelje, na simptome tumora na mozgu, s posebnim naglaskom da insistirate više i jače nego što su oni, da se poduzme apsolutno sve ako vam se dijete ikada bude žalilo na ovakve probleme. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije