Riješite se ispucalih peta bukvalno preko noći

Radiosarajevo.ba
Riješite se ispucalih peta bukvalno preko noći
Pixabay / Ilustracija
Prave ljetne temperature samo što nam nisu stigle, pa je vrijeme da pripremimo i ljetnu obuću.

Ali, prije nego što konačno obujemo sandale, red je da se malo pozabavimo petama. Naime, ispucale pete najveći su neprijatelj ljetnoj obući, i nimalo lijep prizor.

Međutim, sada je tu sjajan trik koji će vam pomoći da riješite ovaj problem bukvalno preko noći. I ne podrazumijeva odlazak kod kozmetičara i trošenje novca na pedikera. Evo u čemu je caka.

Naime, za ovaj tretman vam nisu potrebni nikakvi pilinzi niti, turpije za pete. Sve što vam treba jeste jedan limun, i magija može da počne. Izaberite malo veći limun i presijecite ga na pola. Iscijedite ga i napravite sebi limunadu, pošto vam za ovaj tretman treba samo kora. Neka ostane dovoljno vlažna i s pulpom.

Stavite polovine limuna na pete, ali tako da vam prekriju cijelu površinu i ispucale dijelove kože. Kada ste sve namjestili, obujte čarapu, koja će spriječiti da se limun pomjera. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling i odstraniće svu suhu, ispucalu kožu.

Ostavite limun da djeluje najmanje sat vremena, a najbolje rezultate ćete postići ako prenoćite tako.

Možda djeluje ludo, ali ovaj trik zaista djeluje. Pete poslije samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali dijelovi nestaju i, a kad nanesete i kremu, izgledaće kao da ste se upravo vratili iz kozmetičkog salona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije