Pijte ga svako jutro: Sok od mrkve produžava život!

Radiosarajevo.ba
Pijte ga svako jutro: Sok od mrkve produžava život!
Pixabay / Ilustracija
Predstavljamo vam recept za dug život, koji se može napraviti vrlo brzo i lako.

Pripremite ovaj napitak za dugovječnost i konzumirajte ga odmah.

Potrebni sastojci:

2 cm korijena đumbira, 4 mrkve, 3 jabuke, sok od pola limuna.

Način pripreme:

Stavite sve navedene sastojke u blender i miksajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Napitak popijte ujutro, prije doručka, nakon što ste ga pripremili.

Korijen đumbira pomaže u smanjenju razine holesterola i bori se sa želučanom bakterijom, koja se smatra odgovornom za stvaranje ulkusne bolesti. Ona pozitivno utječe na oporavak crijevne flore, regulira neredovnu stolicu i uklanja intenzivne glavobolje i migrene.

Mrkva je odlična za srce, zube i desni. Ona štiti tijelo i doprinosi u borbi protiv srčanog udara. Također, poboljšava vid, djeluje protiv raka i čini kožu glatkom i mekom.

Jabuka pomaže u jačanju imuniteta, odlična je za mršavljenje i stimulira rad bubrega, jetru i žuč. Također, štiti od bolesti usne šupljine, pospješuje probavu, štiti srce i krvne sudove, smanjuje stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa i sprečava neke vrste raka.

Limun snižava visok krvni pritisak, odbacuje toksine, smanjuje bol kod artritisa, djeluje protiv infekcija, gripa i djeluje protiv bolesti usne šupljine i bolesti jezika. Također, jača imunološki sastav i sprječava razvoj infekcija, piše ljepotaizdravlje.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije