Pet namirnica koje će dovesti vašu liniju u red

Radiosarajevo.ba
Pet namirnica koje će dovesti vašu liniju u red
Foto: Pixabay / Cimet
Koje su to namirnice koje pospješuju izbacivanje toksina iz organizma?

Ove namirnice će i vašu liniju dovesti u red.

Cimet

Pomaže u kontroli šećera u krvi zbog čega se smanjuje stalan osjećaj gladi. Što se razina šećera brže diže, to se i brže spušta zbog čega se javlja glad. 

Bobičasto voće

Ovo voće obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, ali ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Osobito su djelotvorne na bokovima i nogama. 

Đumbir

Osim što ublažava mučninu nakon prejedanja, đumbir djeluje protuupalno, regulira razinu šećera u krvi i smanjuje osjećaj gladi. Također, on potiče sagorijevanje kalorija i blagotvorno djeluje na probavni trakt. 

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj razinu hormona kolecistokinin zaduženog za regulaciju apetita. On je odličan izbor za sve koji žele smršavjeti zato što ubrzava trošenje masti, a preporučuje se na dan piti najmanje dvije šoljice ovog napitka. 

Ljute papričice

Bogate su kapsaicinom koji ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina jer aktivira i hormone stresa. Simpatički živčani sustav se aktivira i u tijelo otpušta katekolamini - hormone koji pospješuju sagorijevanje masti. To znači da tijelo masti već 20 minuta nakon jedenja ljutih papričica pretvara u gorivo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije