Pet načina kako da se riješite voćnih mušica

Radiosarajevo.ba
Pet načina kako da se riješite voćnih mušica
Wikipedia / Ilustracija/Voće
Ljeto je godišnje doba koje osim sunčanih, toplih dana obiluje predivnim i ukusnim voćem.

Nektarine, breskve, dinje, lubenice ponekad rashlade bolje i od vode i od sladoleda. No, ukoliko zaboravite da ih pospremite ili prekrijete krpom, ujutro će na njima biti bezbroj voćnih mušica.

Pitate se kako da se riješite tih malih, dosadnih napasti? Donosimo  vam pet načina kako da ih se zauvijek riješite.

Jabukovo sirće

S boce jabukovog sirćeta skinite čep, prekrijte otvor komadićem providne folije ili najlona i učvrsite ga gumicom. Tada na sredini folije probušite rupicu kroz koju mušice mogu da uđu. Zapamtite - one ne mogu da odole mirisu jabukovog sirćeta, a kada uđu u bocu više iz nje neće moći da izađu. I još jedna napomena - za ovo vam ne treba čitava litra sirćeta – dovoljno je da ga ima samo malo na dnu boce. 

Sirće i deterdžent za posuđe

Ukoliko mušice ne mogu da prođu kroz rupice na foliji iz prethodnog prijedloga, onda dodajte u sirće nekoliko kapljica deterdženta za posuđe i nemojte zatvarati bocu. Zbog deterdženta će mušice potonuti i uginuti.

Fišek od papira i komadić voća

Komadić dobro zrelog voća stavite u teglu i dodajte mu malo sirćeta. Od papira napravite fišek i stavite ga u teglu tako da je uži dio okrenut prema dole. Miris voća i sirćeta će privući mušice, ali kada jednom uđu u teglu, više neće moći da izađu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije