Ovo je jedini pravilan način nanošenja dezodoransa

Radiosarajevo.ba
Ovo je jedini pravilan način nanošenja dezodoransa
Sigurno smatrate da dobro održavate higijenu, posebno kada se radi o nečem tako jednostavnom kao što je nanošenje dezodoransa.

Ali ako vam pazuh još ima neki neprijatan miris ili svrab, nešto ne radite dobro. Pokušajte izbjeći ove uobičajene greške, piše The Sun.

Koristite pogrešan proizvod

Dezodorans i antiperspirant su dva različita proizvoda. Ako vas brine jedino miris, koristite dezodorans. Antiperspiranti sadrže aluminijhlorid, sastojak koji blokira znojne žlijezde. Ako se jako znojite, koristite antiperspirante.

Nanosite ga u pogrešno vrijeme

Dezodorans može da se nanosi bilo kada tokom dana, ali večer je vrijeme za antiperspirante. To je doba dana kada se uglavnom manje znojimo. Nije pravilo, ali antiperspirant će se bolje vezati za kožu pre nego što se pojača količina znoja drugi dan.

Ne stavljate dovoljno

Ponekad nije dosta staviti tek malo nekog sredstva. Da bi se izbjegla neželjena mokra mrlja ispod pazuha, na primjer usred važnog sastanka, budite velikodušni i nanesite veću količinu antiperspiranta na cijelo područje pazuha da budete sigurni da ste pokrili sve znojne žlijezde.

Proizvod jakog mirisa

Osjećate da vas pazusi iritiraju, pomalo peku ili svrbe? Žene koje imaju ekcem ili osjetljivu kožu moraju izbjegavati dezodoranse teških mirisa jer oni iritiraju kožu. Prije nego što ih počnete nanositi ispod ruke, isprobajte ih na korijenu dlana (gdje stavljate parfem) ili koristite neke bez mirisa.

Promijenite proizvod

Ako ih nanosite kako treba, a još uvijek osjećate da ste znojavi, možda je vrijeme za drugi proizvod. Možda su se znojne žlijezde navikle. Tijelo može razviti rezistenciju na antiperspirante i ako ne prestajete da se znojite, javljat će vam se mokre fleke ispod pazuha. A tako rastu mikroorganizmi koji doprinose neprijatnom mirisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije