Ovi proizvodi su dokazano kancerogeni

Radiosarajevo.ba
Ovi proizvodi su dokazano kancerogeni
Pixabay / Ilustracija
Određene navike poput pušenja, pretjerane konzumacije alkohola i odlaska u solarij mogu povećati rizik od razvoja karcinoma.

No rijetki bi pomislili da neki od kućanskih proizvoda koje mnogi od nas često koriste, isto mogu predstavljati veliki rizik. Činjenica je da oni postoje i sadrže na prvi pogled nezamjetne sastojke koji su dokazano kancerogeni, piše Cheat Sheet.

Kuća ili stan predstavljaju mjesta na kojima bismo se svi trebali osjećati sigurno, a to nije slučaj ako koristite neke od ovih proizvoda. Riješite ih se: 

Osvježivač zraka

Iako mnogi vole osvježiti ustajali zrak osvježivačem, rijetki su svjesni da on sadrži otrovne tvari koje mogu uzrokovati pojavu bolesti, reproduktivne probleme pa čak i utjecati na nerođenu djecu.

Proizvodi za čišćenje

Dok čistite, možete i ne znajući biti izloženi hemikalijama koje su kancerogene, ali i otrovne, te potiču pojavu astme.

Maramice za sušilicu rublja

Malo stvari izaziva toliku ovisnost kao miris mirišljavog veša nakon što ga izvadite iz sušilice. To posebno vrijedi pri korištenju posebnih mirišljivih maramica namijenjenih sušilicama. Iako djeluju kao nimalo štetne maramice od poliestera, neke od njih predstavljaju pravu opasnost za zdravlje jer se toksini s njih mogu uvući u odjeću, te na kraju završiti na vašoj koži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije