Otkrivena glavna tajna muške privlačnosti, a nisu mišići i humor

Radiosarajevo.ba
Otkrivena glavna tajna muške privlačnosti, a nisu mišići i humor
Pixabay / Ilustracija
Općenito se smatra da su mišići ili dobar smisao za humor najvažnija stvar koja privlači žene kod muškaraca.

Ali posljednja naučna otkrića ukazuju na to da volumen mišića i sposobnost da nasmije nekog ni u kom slučaju nije presudno kako bi privukli pažnju žena. Kako se ispostavlja, glavni faktor kod privlačenja suprotnog spola je altruizam - spremnost za obavljanje dobra i dobrih djela.

Kao da su se dogovorili nekoliko timova naučnika iz različitih dijelova svijeta nedavno su odlučili krenuti sa istraživanjima po ovom pitanju, prenosi Bright Side.

Mušku populaciju našeg planeta najviše će interesirati nalazi naučnika iz Kanade, koji su otkrili fascinantnu činjenicu: očito, altruistički istomišljenici imaju tendenciju da vole više od ostalih.

Istraživači su pitali neoženjene Kanađane o tome koliko često su činili dobra djela kao što je davanje novca u dobrotvorne svrhe ili pomogli nekome iskopati svoj auto ispod snijega. Zatim su postavljana pitanja o ličnom životu. Nakon što su proučili podatke, naučnici su došli do zaključka da je ljubazni muškarci zaista uživaju veću popularnost sa suprotnim spolom. Takvi ljudi danas imaju veći broj žena tokom svog života i manje je vjerojatno da će sa partnerima izbjegavati intimu.

U drugoj studiji, naučnici su tražili od žena da biraju na osnovu fotografija muškarce po izgledu - žene su uglavnom birale opuštenije tipove, dok su one zgodne i naizgled egoistične birale "za jednu noć".

Za one muškarce u kojima vide altruisti, žene su rekle da ga mogu zamisliti kao dobrog oca i muža, nekoga s kim mogu provesti život. 

U suprotnoj studiji, i muškarci su žene ocijenili na isti način - tražili su u njima majke svoje djece. 

Naravno, fizička atraktivnost i smisao za humor nisu nevažni. Naprimjer, za nekog ko se zna šaliti inicira ženama da je inteligentan. Ali, najvažnije je da muškarac ima dobro srce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije