Nećete vjerovati za šta sve možete koristiti mlijeko

Radiosarajevo.ba
Nećete vjerovati za šta sve možete koristiti mlijeko
Mlijeko ima bogatu i kremastu bazu i može se koristiti na razne načine.

Sadrži hranjive tvari koje čine našu kožu glatkom i zdravom.

Kiseline u mlijeku, posebno mliječne, uništavaju mrtve stanice kože i ostavljaju kožu mekanom i glatkom, a vitamini A i E daju odmoran izgled licu.

No, ne morate se u mlijeku kupati poput egipatske kraljice. Možete pokoji put lice očistiti mlijekom ili kratko držati obloge. Osim toga, ovo su još neke neobične primjene mlijeka koje je dobro znati, piše Atrijum.

Za čišćenje namještaja

Namještaj možete očistiti mlijekom, a njegova gusta baza može očistiti mrlje.

Za brijanje

Ako vam je nestalo pjene ili kreme za brijanje, a nemate vremena otići kupiti novu, poslužit će kao “prva pomoć” u ovakvoj situaciji i mlijeko u prahu. Napravite pastu s malo tople vode i nanesite na kožu.

Olakšava svrbež nakon uboda komaraca

Enzimi iz mlijeka spriječit će oticanje i ublažiti svrbež nakon uboda insekta. Pomiješajte mlijeko, vodu i malo soli i nanesite na mjesto uboda. Svrbež će se uskoro ublažiti, a crvenilo povući.

Uklonit će mrlju od tinte

Pomiješajte sok od limuna i  mlijeko i odjeću s mrljom od tinte ili mrlju na sjedećoj garnituri natopite iostavite da odstoji cijeli dan. Mrlja će jednostavno nestati.

Uklanjanje make up-a

Mlijeko je odličan prirodni izbor za uklanjanje make up-a s lica, a djelovat će i njegujuće te ostaviti kožu mekom i glatkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije