Pripremite začinjene kukuruze na žaru

Radiosarajevo.ba
Pripremite začinjene kukuruze na žaru
Cijeli kukuruz na žaru uvijek je odličan izbor u ovo doba godine.

Kod nas se uglavnom jede sa samo malo soli, ali postoji mnogo recepata koji će ovaj dobro poznati ukus učiniti još boljim. 

Jedan od njih je i meksički način gdje je kukuruz klasična ulična hrana. 

U Meksiku pečenjke, kako ih mi najčešće zovemo, obogaćuju čilijem, majonezom i naribanim sirom i to je samo jedan od recepata. 

Možete pripremljenom smjesom premazati kukuruze ili je servirati u zdjelice. 

Evo kako napraviti odličan začin za kukuruze na žaru: 

Najprije zagrijete gril ili roštilj do srednje visoke temperature. Kukuruze okrećite povremeno dok ne postanu lagano zagorjeli, otprilike 7-10 minuta. 

U maloj zdjeli pomiješajte majonezu, sok jedne limete ili limuna, čili u prahu, sol i biber. 

Rasporedite smjesu na kukuruze i pospite sirom i korijanderom. Isijecite limetu ili limun i poslužite uz kukuruze. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije