Muškarac izumio ljepilo za vaginu da "spriječi" curenje tokom mentruacije

Radiosarajevo.ba
Muškarac izumio ljepilo za vaginu da "spriječi" curenje tokom mentruacije
/ Mensez
Možemo li se složiti da muškarci ne bi trebali imati pravo da smišljaju rješenja o ženskim "problemima" o kojima ne znaju ništa?

Posljednji slučaj nam dolazi iz Kansasa, SAD, kada je kiropraktičar osmislio ljepilo za gornje i donje vaginalne usne (labia), koje će ih zatvoriti tokom menstruacije. Dakle, zadržati će krv, sve dok ne osjetite potrebu za kupatilom, a onda će se zbog mokraće same otvoriti, piše Forbes. 

Da, dobro ste čule! 

Oglas koji je prostrujao Facebookom i izazvao zgražanje glasi ovako:

"Da li ste se ikada probudile sa zaljepljenim usnama? Nije bilo bolno, a sve što je trebalo jeste da odvlažite usne i one su se odvojile. Mensez feminine karmin je napravljen od prirodnih sastojaka koji možete nanijeti na "donje usne" tokom mjesečnice. Urin će ih odmah odlijepiti i dopustiti da sve isteče van, kada posjetite kupatilo (Vjerovatno je zaboravio na činjenicu i da je menstruacija "vlažna"). Čisto, bezbjedno, sigurno i gotovo. U vašim radnjama uskoro", piše u oglasu.

Dan Dopps, čovjek koji je predstavio "brilijantnu" ideju, vjeruje kako žene nisu uspjele da same osmisle rješenje za svoj problem mjesečnice.

"Da, ja sam muškarac i vi, kao žene, trebale ste osmisliti bolje rješenje od pelena i plugova. Ali niste", pohvalio se ovaj čarobnjak.

I pelene i plugovi su nas dobro služili decenijama, a Dopps je zaboravio i na inovacije poput mentrualne čašice i spužvice. Sve izumi koje su osmislile žene. 

Ako ste se nadali da je ovo lažna vijest, prevarili ste se. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije