Mali trikovi za veću urednost kupatila

Radiosarajevo.ba
Mali trikovi za veću urednost kupatila
Pixabay / Ilustracija
Čišćenje kupatila ne bi trebalo da se pretvori u moru.

Važno je da primijenite načelo - ako odmah pospremite manji nered, spriječit ćete da on za koji dan preraste u pravi haos. 

Evo kako možete očistiti lavabo bez puno truda: prije spavanja spavanja ga napunite vrućom vodom i šoljicom octa i lagano promiješajte. Kad se probudite bit će dovoljno da ga samo isperete vodom.

Vlažne maramice čuda čine

Pored umivaonika bi bilo dobro držati vlažne maramice. Nakon jutarnjeg pranja zuba i šminkanja lavabo prebrišite maramicom, što će spriječiti stvaranje tvrdokornih mrlja. 

Vlažne maramice pomoći će i u čišćenju daske za WC.  Zamolite ukućane da zatvaraju poklopac toalet šolje nakon upotrebe. 

U tuš kabini ili na kadi držite spužvicu kojom će ukućani odmah nakon tuširanja obrisati tuš kabinu ili kadu. Tako ostaci sapuna neće stići da se skore, što će ubrzati i olakšati detaljno čišćenje kupatila. 

Sušenje peškira je važno 

Svaka 3-4 dana mijenjajte peškire, pogotovo one koji se koriste za pranje ruku. Kada ih vješate nakon kupanja, uradite to tako da mogu lakše da se osuše. 

Pobacajte nepotrebne bočice i kutijice, one samo stvaraju nered. Ukoliko vam je na dnu ostalo tek malo šampona, pa vam je žao da ih bacite, upotrijebite taj šampon za pranje osjetljivih tkanina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije