Lice vam je umorno: Ovom maskom vratite svježinu

Radiosarajevo.ba
Lice vam je umorno: Ovom maskom vratite svježinu
Arhiv / Maska od gline
Maska od gline čisti kožu od štetnih toksina

Maska od gline čisti kožu od štetnih toksina iz okoliša, čisti pore i mitesere, ubrzava mikrocirkulaciju i stvara prirodnu ravnotežu.

Najljekovitija i najkvalitetnija je zelena glina s najsitnijim česticama, koja je namijenjena oralnoj upotrebi. Na tržištu se nalaze dvije vrste zelenih glina, ilitna i montmorilitna. Obje će dobro obaviti posao, no montmorilitna ima nešto veće svojstvo apsorpcije.

Za pripravke kod kuće birajte prah čiste 100-postotne gline. Može biti u različitim nijansama od zelene, crvene do bijele boje.

Koju glinu odabrati

Zelena je najbolji izbor za masnu i mješovitu kožu sklonu aknama. Obnavlja i revitalizira oštećenu kožu, čisti masnu i problematičnu kožu, uravnotežuje izlučivanje sebuma, zatvara pore i stimulira cirkulaciju.

Crvena se koristi za suhu i osjetljivu kožu koju će iscijeliti te potaknuti njenu regeneraciju. Korisna je za tretiranje ispucanih kapilara i podočnjaka.

Bijela glina pogoduje suhoj, tankoj, oštećenoj i osjetljivoj koži, uklonit će nečistoće i odumrle stanice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije