Kao vojnik proveo rat u BiH, a onda 18 mjeseci mislio da je mrtav: Bio sam zombi

Radiosarajevo.ba
Kao vojnik proveo rat u BiH, a onda 18 mjeseci mislio da je mrtav: Bio sam zombi
Jedan od vojnika Kraljevske mornarice Velike Britanije, koji je služeći vojsci svoje države proveo i dio rata u Bosni i Hercegovini, jedan je od najbizarnijih živućih ljudi na cijelom svijetu, budući da on misli da je, ni manje, ni više, zombi.

Kako prenosi britanski Daily Star, Warrren McKinlay, bivši vojnik živio je u čudnoj, alternativnoj realnosti čak 18 mjeseci, a nakon što je postao uvjeren da je umro u saobraćajnoj nesreći. Ovaj 35-godišnjak iz Braintreea u Essexu kazao je medijima da vjeruje kako njegova priča zvuči bizarno, ali da je zaista vjerovao da je poginuo i da njegov duh, iz nekog razloga, ne želi otići.

„Bio sam uvjeren da ne moram jesti zato što sam mrtav i zato što nije bilo razloga da imam potrebu za hranom. Sjedio bih po nekoliko sati u sobi, odbijajući da razgovaram s bilo kim“, kazao je McKinlay, opisujući svoje zdravstveno stanje.

No, takvo stanje, naravno, nije bilo stvarno nego je uzrokovano brojnim oštećenjima mozga i pluća, kao i kostiju na cijelom tijelu, nakon što je Warren stradao u saobraćajnoj nesreći, poslije koje su se ljekari borili za njegov život. I nakon što je, nekim čudom, preživio pušten je iz bolnice, no vrlo brzo se vratio pod nadzor ljekara, jer je utvrđeno da ima Cotardov sindrom, zbog kojeg je mislio da je mrtav.

„Nisam mogao procesuirati u svom mozgu da je oštećen, ali sada znam da je to razlog mog mišljenja da sam bolestan. Znao sam sve vrijeme da nešto nije uredu sa mnom, ali nisam imao pojma o čemu je riječ. Osjećao sam se kao duh, mrtav čovjek koji hoda“, ističe McKinlay.

Deset godina nakon nesreće, Warren tvrdi da više ne misli da je mrtav, te kaže kako se bori sa svakodnevnim izazovima koje prouzrokuje njegovo oštećenje mozga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije