Kako se izboriti sa ulizicom na radnom mjestu

Radiosarajevo.ba
Kako se izboriti sa ulizicom na radnom mjestu
U vašem uredu vjerovatno postoji jedna ili više osoba koje ne možete podnijeti zbog toga što se ulizuju šefovima.

Ove osobe provode svoje vrijeme kako bi se zbližili sa šefom ili šeficom, i iako možda ne žele da vas ocrne, oni to ipak urade.

Spriječite uredski sukob i sačuvajte svoj razum tako što ćete pročitati ovih nekoliko savjeta o tome - kako se izboriti sa uredskom ulizicom?

- Istaknite se u svom poslu zbog pravih razloga. Ne zbog laskanja i ulizivanja šefu, već zbog produktivnosti i profesionalnosti. Držite komunikaciju otvorenom i potrudite se da vaš šef sazna o vašim uspjesima.

- Ne morate hvaliti njegovu ili njenu novu frizuru ili ideju koju su imali. Neka posao koji obavite za njih bude toliko dobar, tako da vaš šef ispadne dobar pred svojim šefovima.

- Ignorirajte ulizice koliko god možete. Nemojte priznavati njihovo ulizivanje ili čak gore, imitirati ih. Potiho ih promatrajte, da se uvjerite da vas neće potkopati. No, najbitnije je da im ne pridajete pažnju za kojom žude.

- Napravite grupnu "intervenciju" ukoliko njihovo ulizivačko ponašanje šteti vašem ugledu. Velike su šanse da će i vašim drugim kolegama smetati ovo ulizičko ponašanje. Jednostavno im poručite da, ako ne prestanu da podbadanjima, ćete kao grupa priložiti žalbe šefu, piše Woman.thenest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije