Hljeb bez brašna: Nećete moći odoljeti

Radiosarajevo.ba
Hljeb bez brašna: Nećete moći odoljeti
Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vremena. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.

Potrebno vam je:

 
  • 4 jaja,
  • 100 ml vode,
  • 90 grama oraha,
  • 90 grama sjemena lana,
  • 90 grama sjemenki suncokreta,
  • 90 grama sjemena susama,
  • 90 grama sjemena bundeve,
  • malo soli,
  • pola kašičice sode bikarbone.

Priprema:

Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve sjemenke u fino brašno i zamijesite hljeb, piše magazin Stil.

Pecite 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije