Majka odlučila roditi smrtno bolesnu bebu kako bi donirala njene organe

Radiosarajevo.ba
Majka odlučila roditi smrtno bolesnu bebu kako bi donirala njene organe
Facebook / Keri Young
Keri i Royce Young iz Oklahome su krajem prošle godine na ultrazvuku saznali da im nerođena kćer pati od anencefalije.

No, umjesto da prekine trudnoću, Keri je odlučila iznijeti do kraja i roditi.

Unatoč tome što su im doktori rekli da će im kćer, koju su nazvali Eva, živjeti tek nekoliko dana, Keri je uvjerenja da se treba boriti za svaki život. Odlučila je pomoći drugim bebama, donirajući organe svoje kćeri za koju su prognoze da će živjeti tek nekoliko dana.

"Ovo nije bila laka odluka. Sljedećih 20 sedmica ću osjećati udarce svoje bebe, štucat će i moći ću osjetiti njeno savršeno srce kako udara, znajući da ću provesti kratko vrijeme s njom kad se rodi", napisala je Keri Young.

Nekoliko dana nakon što je par saznao za stanje svoje kćeri, Keri je objavila vrlo emotivan status na Facebooku objašnjavajući zašto ne ide na pobačaj.

Dodala je i fotografiju s posljednjeg ultrazvuka:

"Ima savršene nogice i ručice. Ima bubrege, jetru i pluća u izvrsnom stanju. Nažalost, nema savršeni mozak. Nedavno smo saznali da ima anencefaliju i da je stanje terminalno", napisala je. 

Anencefalija je defekt pri kojem se dijete rađa bez dijelova mozga i lubanje. Ne pojavljuje se često, oko 3 djece je ima na 10.000 trudnoća, a budući da se može rano otkriti putem ultrazvuka rijetka su rođenja djece s ovim defektom.

S obzirom na to da je njihova odluka s vremenom postala viralna i izazvala lavinu komentara, odlučili su nastaviti dijeliti najnovije događaje i informacije na Facebooku.

Njen suprug Royce je prije nekoliko dana objasnio njihove postupke, ali najviše je pohvalio svoju ženu, jer zna da se svakodnevno bori s najgorom noćnom morom svake majke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije