Dijeta idealna za ovaj period: Deset kilograma manje za 14 dana!

Radiosarajevo.ba
Dijeta idealna za ovaj period: Deset kilograma manje za 14 dana!
Ako hoćete u potpunosti da izmjenite svoj izgled i smršate 10 kilograma, pored dobre volje, potreban vam je i limun!

Ova dijeta brzo topi kilograme i masti, ali jača organizam i čisti krv i limfu. Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji će za 14 dana izvršiti detoksikaciju tijela i pomoći da izgubite i do deset kilograma.

Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu ishranu i gubitak težine. Uprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove, teško je zamisliti nekog da jede cijeli limun.

Srećom, ne morate da jedete limun tokom ove limun dijete. Umjesto toga ćete koristiti osobine limuna za sagorijevanje masti, što će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.

Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje.

Pored svega ostalog, limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam, a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želučane kiseline i kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi.

Postoji mnogo različitih vitamina koji se nalaze u limunu, uključujući i vitamin C, po kome je najpoznatiji i koji jača imuni sistem, što je takođe važan faktor u procesu gubljenja težine. Generalno, limun je nevjerovatno voće sa kojim možete da očistite svoje tijelo, očistite krv i limfu, ubrzate metabolizam i pored toga da izgubite kilograme i spriječite neke bolesti.

Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti određenu količinu limunovog soka pomiješanog sa vodom.

Savjet: isperite usta sa svježom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprečavanja oštećenja zubne gleđi od limunske kiseline.

Dan 1: sok od jednog limuna pomiješan sa čašom svježe vode.
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše svježe vode.
Dan 3: sok od tri limuna pomiješan sa tri čaše svježe vode.
Dan 4: sok od četiri limuna pomiješan sa četiri čaše svježe vode.
Dan 5: sok od pet limunova pomiješan sa pet čaša svježe vode.
Dan 6: sok od šest limunova pomiješan sa šest čaša svježe vode.
Dan 7: sok od tri limuna pomiješan sa deset čaša svježe vode. Dodati jednu kašiku meda i piti smjesu tokom cijelog dana.
Dan 8: sok od šest limunova pomiješan sa šest čaša svježe vode.
Dan 9: sok od pet limunova pomiješan sa pet čaša svježe vode.
Dan 10: sok od četiri limuna pomiješan sa četiri čaše svježe vode.
Dan 11: sok od tri limuna pomiješan sa tri čaše svježe vode.
Dan 12: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše svježe vode.
Dan 13: sok od jednog limuna pomiješan sa čašom svježe vode.
Dan 14: sok od tri limuna pomiješan sa deset čaša svježe vode. Dodati kašiku meda i pijte mješavinu tokom cijelog dana.

Ako vam je teško da pijete sve to odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje sat prije obroka.

Ova dijeta se ne preporučuje osobama sa gastrointestinalnim problemima.

Limun dijeta je posebno efikasna u jesen ili proljeće, u vrijeme kada su našem tijelu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija.

Ako kombinujete limun dijetu sa niskim unosom kalorija dobićete još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka ali zaista malih, nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakve tjestenine, peciva ili bijeli hljeb.

Zaboravite na gazirana pića, slatke sokove ili alkohol. Grickalice čips, flips, slatkiše i slično izbjegavajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije