Četiri tajne dobrog seksa koje vam niko ne govori

Radiosarajevo.ba
Četiri tajne dobrog seksa koje vam niko ne govori
Cosmopolitan.com / Ilustracija
Savjeti iskusnih seksualnih terapeuta često su drugačiji od "provjerenih" recepata za strast koji nas zasipaju sa svih strana.

Dobar seks se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka, pa smo i kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks vjerovatno skloni pomisliti kako je najbolje da do njega dođe bez plana.

Dobar seks je seks koji je učestao

Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudijevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, prije ili poslije upadamo u rutinu, pomalo se osjećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu… Razmislite još jednom, jer seks je iznimka – učestalost može pojačati želju.

Dobar seks je opušten

Lijepo je seks ne ograničavati na krevet, ali mnogi od nas nesigurnost nastoje nadoknaditi posebnim akrobatskim vještinama.

U seksu je važno – ne žuriti se. Tamo gdje vam je dobro, ostanite, dajte priliku i mjestu, ne samo partneru i sebi. Još uvijek ima dovljno prostora za eksperimente s dubinom, brzinom, vremenom… Koliko možete izdržati?

Dobar seks je (vaša) privatna stvar

Neki smatraju da se orgazam broji samo ako ga i vi i partner doživite u istom trenutku. Ili da se pritom neizostavno morate gledati u oči.

Ako želite grčevito zažmiriti i iz sve snage gristi jastuk u koji ste gurnuli glavu, jer ćete na taj način najintenzivnije doživjeti vrhunac, to je recept za vas.

Nije lijepo biti sebičan u seksu, ali neki se osjećaji jednostavno nisu za dijeljenje, piše Elle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije