Brada koju žene vole

Radiosarajevo.ba
Brada koju žene vole
Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo časopis "Evolution and Human Behavior", osobe ljepšeg pola nalaze muškarce najprivlačnijim kada imaju desetodnevno bradu.

Naime, djevojke su ocjenjivale fotografije istih muškaraca u različitim stadijima. Rezultati? Glatko obrijani i skroz zabrađeni muškarci su djelili drugo mesto, dok je petodnevna brada bila ujedljivo na posljednjem mjestu.

Ako želite da je oborite s nogu, pratite nekoliko jednostavnih savjeta za super izgled!

Budite uredni

To što puštate bradu ne mora da znači da možete da se ulijenite. Linija vaše brade trebalo bi da bude negdje na pola puta između Adamove jabučice i brade. Držite tu liniju urednom, tako što ćete s trimerom malo stanjiti njene ivice. Naravno, ne zaboravite na obraze, sigurno ne želite da izgledate kao da su vam dlake pojele lice. Ako dlake krenu da vam rastu ka jagodičnim kostima, također iskoristite trimer kako bi vam se koža vidjela.

Budite glatki

Svakome od nas se desilo da smo se probudili ujutru i shvatili da će ovo biti loš dan za frizuru, e pa to isto tako može da se kaže i za bradu. Sve nepravilnosti možete izravnati sa češljem za bradu.

Budite mekani

To što se ne vidi ne mora da znači da ne postoji. Do kože ispod brade se možda teško dolazi, ali i dalje bi trebalo da je čistite i hidrirate. Ovo je također bitno ako želite da se u skorijoj budućnosti obrijete, mekana koža i isto tako mekana dlaka umnogome će vam pomoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije