Zakon protiv zimnice: Pekli paprike za ajvar, a sad im prijeti zatvorska kazna

Radiosarajevo.ba
Zakon protiv zimnice: Pekli paprike za ajvar, a sad im prijeti zatvorska kazna
Bračni par Rosić, koji već godinama živi u Kanadi, mogao bi odgovarati pred jednim od kanadskih sudova, jer su u svom dvorištu pekli paprike za ajvar.

Neobičan događaj zabilježen je kada su Rosići pokušali pripremiti zimnicu, nakon čega su ih susjedi prijavile zbog paljenja vatre na otvorenom, prenosi Alo.rs.

"Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise, koje poštujem. Međutim, nekom je zasmetalo što pravimo zimnicu, zbog čega su nam u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba", posvjedočio je Goran Rosić.

Ovaj par koji se iz Srbije doselio u Kanadu tvrdi kako njihovi kanadski prijatelji obožavaju ajvar, te im svake godine poklanjaju nekoliko tegli. Zbog toga, kaže Goran, planiraju i na ročište ponijeti jednu teglu za suca, iako im prijeti kazna od 50.000 dolara ili čak zatvorska kazna, zbog nepoštivanja zabrane paljenja vatre na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije