Za sreću: Kada se treba šišati, kako spavati...

Radiosarajevo.ba
Za sreću: Kada se treba šišati, kako spavati...
Foto: Dreamstime / Ilustracija / Šiške
Jedan od najboljih načina da izbjegnete nesreću su prekriženi prsti.

Snaga tog rituala povezuje se s vremenom ranih kršćana koji su se morali tajno sastajati. Prije nego odigrate nagradnu igru razmislite o pljuvanju, jer ljudi širom svijeta koriste ovaj ritual za uspjeh.

Kockari pljuju u ruku jer vjeruju da će im to donijeti sreću, a boksači pljuju u šake prije završnog udarca, dok trgovci istu stvar rade na prvoj kovanici koju zarade ujutro kako bi novac potekao u velikim količinama. 

Sigurno znate da potkova nosi sreću i pritom mora biti obješena s krajevima prema dolje kako sreća ne bi “iscurila”. No mnogi ne znaju da ako korakom zahvatite svoju sjenu, to također donosi sreću. Dobro se i šišati tokom oluje i spavati tako da ste okrenuti prema jugu, naročito ako niste opeglali plahte.

Ako ne uhvatite prehladu, i hodanje po kišnom vremenu bi vam moglo donijeti sreću. Ako na prvi dan jeseni uhvatite list koji pada s drveta, to vam nosi sreću tokom cijele zime. 

Sve što ima veze s brojem tri potencijalna je sreća, no ako igrate loto, najveća je vjerovatnoća da ćete pogoditi barem jedan broj ako prekrižite broj 33, dok je najmanja šansa za to ako je vaš izbor broj 13, pokazuju mnoge analize izvučenih kombinacija u nekoliko desetaka hiljada dosadašnjih izvlačenja u više međunarodnih lutrija.

Na međunarodnom nivou, najsretniji loto brojevi su: 6, 7, 33, 38, 40 i 49, budući da se u mnogim svjetskim loto igrama pogađaju brojevi i do 50, pa i 80, piše portal 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije