Vrtlar zadobio strašne opekotine: Ozbiljno, stavljajte zaštitnu kremu

Radiosarajevo.ba
Vrtlar zadobio strašne opekotine: Ozbiljno, stavljajte zaštitnu kremu
Škotski vrtlar Greg Binnie završio je sa strašnim opekotinama, nakon što je sedam sati radio u vrtu tokom toplinskog vala.

Prošlog je vikenda ovaj vrtlar iz Edinburgha kosio travu i zalijevao biljke na suncu, a da prije toga nije nanio kremu za sunčanje. Tvrdi da nije shvatio koliko je sunce jako pa se nije namazao, a tek je u nedjelju navečer primijetio da mu se na koži stvaraju mjehuri.

S obzirom na to da je ovaj 20-godišnjak poput većine Škota prilično blijede puti, nakon prekovremenog rada kojim je želio zaraditi za putovanje na Ibizu, završio je u krevetu na nekoliko dana.

"Osjetio sam da me koža peče u subotu, no mislio sam da me trava porezala. Shvatio sam koliko je situacija ozbiljna tek kad sam u nedjelju došao kući pun mjehura. Najgora su mi ramena i leđa, a kako sam bljedoput, prilično sam osjetljiv na sunce. Moji roditelji bili su šokirani i nisu mogli vjerovati što se dogodilo, a otada mi pomažu jer sam završio u krevetu", požalio se za Daily Mail.

Dodao je da je posjetio lokalnu ljekarnu gdje su mu savjetovali da koristi Sudocrem i sprej s aloe verom, a nakon surfanja internetom odlučio je isprobati i domaći jogurt, koji su mnogi preporučili. Kako kaže, već mu je bolje, prenosi Index.

tviter_opekotine_suncanje.JPG - Vrtlar dobio opekotine drugog stepena: Ozbiljno, stavljajte zaštitnu kremu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije