Upoznajte bebu koja je rođena dva puta

Radiosarajevo.ba
Upoznajte bebu koja je rođena dva puta
Nevjerovatna priča stiže iz Sjedinjenih Američkih Država o bebi koja se, doslovno, rodila dva puta.
Kada je bila trudna tek 16 sedmica, Margaret Boemer iz Teksasa saznala je da njenoj bebi na trtičnoj kosti raste rijedak tumor i da ga treba operirati.
 
"Bilo je to šokantno i stravično saznanje jer nisam ni znala šta ta riječ znači i kakvu dijagnozu može donijeti", kazala je Boemer u Dječijoj bolnici u Teksasu. Uskoro je saznala da se jedna od 35.000 beba rodi s ovim rijetkim tumorom, ali da je on istovremeno jedan od najuobičajenijih tumora koje ljekari otkriju kod beba.

Margaret je saznala da se tumor ponekad uklanja tek nakon rođenja, ali u slučaju njene bebe nije se smjelo čekati. Stoga je malena LynLee Hope morala biti podvrgnuta operativnom zahvatu.
 
Dr. Darrell Cass objasnio je za CNN da ovaj tumor raste hraneći se krvlju rastućeg fetusa te su ga morali hitno ukloniti.

Beba je sa 23 sedmice izvađena iz maternice, operirana, a potom vraćena. Otkriveno je da je tumor bio skoro jednake veličine kao fetus. Ljekari su ovaj potez opisali kao pravo čudo.
 
Dvanaest sedmica nakon operacije LynLee je ponovo rođena, i to carskim rezom sa 36 sedmica. Ljekari su potom morali operativnim zahvatom ukloniti još neke djeliće tumora, ali je sve sretno završilo.

Beba je sada savršeno zdrava, a njena majka, koja je u ranom stadiju trudnoće izgubila bebu blizanca male LynLee, kaže da je vrijedilo pretrpljene boli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije