"Ukrala" svoj bicikl nakon što je primijetila da ga kradljivac prodaje

Radiosarajevo.ba
"Ukrala" svoj bicikl nakon što je primijetila da ga kradljivac prodaje
Biciklistkinja Jenni Morton-Humphreys je uspjela vratiti svoj ukradeni bicikl nakon što je primijetila da ga kradljivac prodaje na Facebooku.

Da se bicikl prodaje, Jenni je primijetila nekoliko sati nakon što je ukraden.

Nakon što je tražila pomoć na stranici koja na Facebooku okuplja bicikliste, javio joj se korisnik koji je primijetio da je bicikl na prodaju i ponudio da joj dogovori sastanak s kradljivcem koji ga prodaje, piše express.co.uk

Iako joj je policija savjetovala da ne ide sama na dogovor, Jenni je odlučila otići po bicikl dok ga neko nije kupio.

"Pretvarala sam se da sam zainteresirana i postavljala glupa pitanja. Rekla sam mu da je sjedište previsoko i pitala sam mogu li sjesti kako bih ga testirala. Pobrinula sam se da ne nosim ništa, osim kutije cigareta i ključeva koje sam držala u ruci. Zamolila sam ga da mi ih pričuva, pustio je bicikl, a ja sam pedalala što sam brže mogla", rekla je Jenni.

Iznenadila se kada je po dolasku kući vidjela da je njen bicikl u boljem stanju nego što je bio jer je lopov pokušao da ga malo dotjera za prodaju i na taj način dobije više novca.

Jenni_Morton_Humphreys.jpg - undefined

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije