U petak Crni mjesec: Fanatici (ponovo) najavljuju kraj svijeta

Radiosarajevo.ba
U petak Crni mjesec: Fanatici (ponovo) najavljuju kraj svijeta
Arhiv / Ilustracija
U petak 30. septembra pojavit će se Crni mjesec, fenomen koji se pojavljuje otprilike svaka 32 mjeseca, a manifestira se tako što svjetla strana Mjeseca bude zahvaćena sjenom Zemlje i gotovo je nemoguće ga vidjeti.

Kao i svaki put kada se najavi sasvim uobičajena prirodna pojava, na društvenim mrežama započinju rasprave i predviđanja raznih ljubitelja teorija zavjera, pa nekolicina njih smak svijeta predviđa upravo u petak, kada se Crni mjesec ukaže na nebu.

 

Neki kršćanski fanatici za petak predviđaju dolazak samog Isusa Krista, dok drugi predviđaju apokalipsu zbog činjenice, piše Index.hr, da je ovo već drugi put ovaj mjesec da je "priroda sakrila pogled na Zemljin satelit".

 

Naučnici, naravno, odbacuju sve mogućnosti da će subotnje jutro na Zemlji izgledati išta drugačije, a Crni mjesec će se najbolje vidjeti na zapadnoj hemisferi u noći s petka na subotu, u 1 sat poslije ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije