Svatovi se potukli jer je mladenka zadržala svoje prezime

Radiosarajevo.ba
Svatovi se potukli jer je mladenka zadržala svoje prezime
/ Foto: PP / Ilustracija
Dok je u bijelom svijetu odavno normalno da mladenci skoče padobranom i zavjetuju se na zajednički život, ili da obitelji prihvaćaju istospolne brakove, u Leskovcu je došlo do tuče svatova.

Razlog? Mladenka je odlučila, pored suprugova, zadržati i svoje prezime.

Kako saznaje Jugmedia, 'nesretni' indicent među svatovima se dogodio prije nekoliko sedmica u restoranu nakon što je mladenka matičaru priopćila da zadržava svoje prezime, i na njega dodaje suprugovo.

Kako su rekli zaposleni u Matičnoj službi, u posljednjih godinu dana, svega 20 posto djevojaka se nakon braka odlučio zadržati svoje prezime ili na njega doda i suprugovo.

"Kur*o!" začulo se nakon mladenkine odluke iz dubine sale, a t pogrdnu riječ izgovorio je osobno njezin svekar.

Po riječima muzičara koji su zabavljali goste, na zabavi više ništa nije bilo isto.

"Nakon toga su se posvađale i prijateljice. Koliko je bilo neugodno, toliko je bilo i smiješno jer je riječ o uglednim gradskim obiteljima. Obje imaju pedigre uspješnih leskovačkih privrednika", ispričali su glazbenici.

O ovom nezabilježenom incidentu danima se 'predaju' i nadograđuju priče po kuloarima, ali B92 donosi svjedočenja očevidaca.

"Kada je svekrva tašti u jeku svađe rekla: 'Glupa kur*o!' ova joj je odgovorila: 'A što sam glupa?' nakon čega je nastao opšti smijeh u dvorani", prepričava basist iz benda, a njegovu priču do posljednjeg slova potvrđuju i konobari, ali i neki od svatova. 

Nažalost, naizgled šala nije zaustavila netrpeljivost među svatovima, već je nekoliko sati kasnije sve kulminiralo sveopćom tučom gostiju, pa je slavlje dvoje mladih zaljubljenih ljudi nasilno završilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije