Slijepi par 'ljubavno gnijezdo' napravio u staračkom domu

Anadolija
Slijepi par 'ljubavno gnijezdo' napravio u staračkom domu
Da ljubav ne poznaje mjesto, vrijeme ni granice dokaz je slijepi par Kaniye (66) i Ibrahim Yenturk (72) koji svoju veliku ljubav proživljavaju u staračkom domu u Turskoj.

Upoznali su se u staračkom domu u mjestu Corlu u turskom Tekirdagi. S obzirom na to da se ne mogu vidjeli, ljubav se rodila iz komunikacije. Pričajući su saznali sve jedno o drugom i postali primjer iskrene ljubavi.

Ove godine slave i sedmu godišnjicu braka. Sretno "ljubavno gnijezdo" formirali su u staračkom domu. O prvim danima ljubavi koja ne poznaje granice govorili su za Anadolu Agency (AA).

Kaniye je vid izgubila još u djetinjstvu. Godine 2010. godine smještena je u starački dom. Od prvih dana jedan glas je jako utjecao na nju. Bila je dovoljna samo jedna rečenica da počne velika ljubav: "Dobro došla, gospođo Kaniye".

Imala je brak iza sebe, razvedena je već 38 godina. Međutim, kako je kazala, nakon mnogo godina dobila je šansu za proživljavanje "drugog proljeća".

"Nakon što sam se upoznala s Ibrahimom zajedno smo pili čaj, družili se. Pitala sam ga da se oženi sa mnom i dobila pozitivan odgovor", ispričala je Kaniye.

Vjenčanje je bilo u staračkom domu, a ova sretna žena je kazala da je tada po drugi put uplovila u bračne vode. Prema njenim riječima, imaju jako sretan brak, ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

"Brak s Ibrahimom je veoma lijep. Sedam godina smo zajedno. Još nismo imali svađe i neće ih ni biti. Zašto bismo patili u ovom lijepom svijetu. Svaki dan nam je lijep. Suprug ustaje rano i pravi čaj. Nakon toga me budi. Klanjamo, pa doručkujemo. Veoma smo sretni", poručila je Kaniye.

Ibrahim je vid izgubio nesretnim slučajem. Prije sedam godina je prvi put uplovio u bračne vode. Kako je kazao, nakon sklapanja braka osjeća se kao da se ponovo rodio.

"Godine 1966. ostao sam bez očiju. Život sam živio kao mrtvac. Međutim, 46 godina nakon upoznao sam Kaniye i tada sam ponovo rođen", ispričao je ovaj 72-godišnjak koji je prije braka uvijek birao samoću.

Tek u braku život je za njega dobio neki smisao.

"Moj život je počeo imati smisla s Kaniye. Ranije nisam mogao spavati, jesti ali sada imam jako sretan život. Mnogo je volim", poručio je Ibrahim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije