Sitnice koje vašem domu donose sreću

Radiosarajevo.ba
Sitnice koje vašem domu donose sreću
Kod uređenja doma obavezno obratite pažnju na ovih nekoliko sitnica jer mogu vam donijeti sreću, ali i nesreću.

Želite li dom bez negativne energije, izbjegavajte sljedećih pet sitnica koje donose nesreću:

1. Ogledalo okrenuto prema krevetu

Vjeruje se da ogledalo okrenuto prema krevetu može uzrokovati probleme u ljubavnoj vezi, puštajući loše utjecaje iz spoljašnjosti u inače dobar i zdrav brak.

2. Crna vrata

Boju ulaznih vrata najbolje je odrediti prema tome na koju stranu svijeta su okrenuta. Crna vrata možete imati samo ako vrata gledaju na sjever, inače će u vaš dom pozvati lošu sreću.

3. Biljka s bodljama

Za oštre, šiljaste predmete također se smatra da donose nesreću i želite li da vaš dom privuče pozitivnu energiju izbjegavajte u njemu držati biljke s bodljama, poput kaktusa.

4. Kalendar na pogrešnom mjestu

Kalendar obješen na ulazna vrata doma podsjetnik je na prolaznost života te se vjeruje da tada utječe na trajanje životnog vijeka njegovih stanara.

5. Slika brodoloma

Slika brodoloma predstavlja nemir koji može utjecati na ponašanje i energiju stanara.

Želite li dom pun pozitivne energije, unesite u njega sljedećih pet sitnica koje donose sreću:

1. Svježe cveće

Stavite li svježe cvijeće na neko vidljivo mjesto u svom domu, sreća vas neće zaobići. Samo ne stavljajte cvijeće s bodljama.

2.Obojana vrata

Gledaju li vrata na jug obojite ih u crvenu ili narandžastu boju, vrata okrenuta prema sjeveru trebala bi biti plava ili crna, gledaju li na zapad izaberite sivu ili bijelu boju, a ona okrenuta prema istoku donijeće vam sreću ako su smeđa ili zelena.

3. Raspored namještaja

Vjeruje se da kružno postavljeni namještaj pomaže u protoku energije. Također se smatra da će krevet okrenut dijagonalno na vrata spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom.

4. Lovac na snove

Obješen u spavaćoj sobi, lovac na snove štiti stanara od ružnih snova.

5. Potkovica

Mnoge kulture vjeruju da konjska potkovica obješena iznad vrata donosi sreću. Ako je potkovica okrenuta prema gore to će osigurati da sreća ne nestane, a ako je okrenuta prema dole sreća će pasti na svakoga ko prođe kroz ta vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije