Seksi pilotkinja koja upravlja najvećim avionom na svijetu

Radiosarajevo.ba
Seksi pilotkinja koja upravlja najvećim avionom na svijetu
Indijka Ani Divija s navršenih 30 godina života postala je najmlađa pilotkinja Boinga 777 na svijetu, a mediji su joj ubrzo dodijelili i titulu najljepše.  

Ani je oduvijek maštala da postane pilotkinja i od te ideje nije odustajala, iako su njene ambicije u zajednici gdje je odrastala smatrali neostvarivim.

Njeni vršnjaci željeli su biti inženjeri ili ljekari, uglavnom po savjetu roditelja, ali njeni snovi bili su, bukvalno, u oblacima.

 "Od djetinjstva sam željela biti pilotkinja iako nisam imala nikoga ko bi me uputio u to", kaže Ani.

Uz podršku roditelja, sa 17 godina upisala je akademiju za avijaciju. Naporno je radila da bi dobila stipendiju i uspjela je diplomirati sa samo 19 godina. Ubrzo se zaposlila u Air India i postepeno napredovala. 

Potom je otišla u Španiju na obuku za Boing 737, a zatim se uputila u London gdje je učila da pilotira najvećim putničkim avionom na svijetu, Boing 777.

"Imala sam opciju da preuzmem pilotiranje Boingom 737, ali moja želja oduvijek bio je Boing 777", kaže ova ambiciozna djevojka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije