Saudijski imam: Zabranjeno je slikati se s mačkama i psima

Radiosarajevo.ba
Saudijski imam: Zabranjeno je slikati se s mačkama i psima
Iako u Saudijskoj Arabiji postoji niz bizarnih zakona kojima se krše osnovna ljudska prava, posljednja zabrana možda je najbizarnija dosad.

Saudijski islamski učenjak, član nekoliko uticajnih religijskih komisija, zabranio je stanovnicima te zemlje da se fotografiraju sa svojim mačkama. Ili psima.

Kao da to nije dovoljno, potpuno je zabranio fotografiranje bilo čega.

Naime, šeik Saleh Bin Fawzan Al-Fawzan ostao je u čudu kad su ga tokom jedne emisije pitali o sve češćem trendu među stanovnicima Saudijske Arabije - fotografiranju s mačkama. Kako on kaže, to nije nužno, stoga je i zabranjeno, piše Index. Iako su mu pokušali objasniti da stanovnici samo oponašaju trendove sa Zapada, gdje se svi vole fotkati sa svojim ljubimcima, on se nije dao.

"Molim? Kako to mislite fotografiranje s mačkama? Fotografiranje je zabranjeno. Mačke tu uopće nisu važne. Fotografiranje je zabranjeno ako nije nužno, s mačkama, sa psima, s vukovima, nije bitno s čim", rekao je.

Video je objavljen još u apriluno tek je sad preveden pa zapadnjaci razumiju o čemu se u njemu radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije