"Pola razreda dobilo jedan": Možete li vi riješiti ovaj zadatak za prvačiće?

Radiosarajevo.ba
"Pola razreda dobilo jedan": Možete li vi riješiti ovaj zadatak za prvačiće?
Majka jednog prvačića iz Hrvatske u Facebook grupi "Mame na Fejsu" objavila je post u kojem se požalila na zadatak koje je dobilo njeno dijete.

"...Evo iskreno, ja sam ogorčena,priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle, ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (pošto a i b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo s time?", napisala je uz fotografiju testa.

U testu se ispituje znanje djece o danima u sedmici ali u obliku zagonetke pa je potrebno malo promisliti o pitanjima. Očito je da je ovo dijete test jako zbunio, ali i veći njegovih kolega, piše Index.hr.

Roditelji su burno reagirali, neki tvrde da ovakav način ispitivanja ne vrednuje znanje, dok drugi misle da potiče djecu da razmišljaju, a ne da samo bubaju podatke.

Jeste li vi uspjeli riješiti ove zadatke? 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije