Pet stvari koje će vaša djeca upamtiti o vama

Radiosarajevo.ba
Pet stvari koje će vaša djeca upamtiti o vama
Recept za savršenog roditelja ne postoji. Sve što možemo jeste dati najbolje od sebe da budemo onakvi roditelji kakve naša djeca zaslužuju.

Time nam donosi jedan zanimljiv tekst o odnosu roditelja i djece, i otkriva: Koje su to stvari koje će vaše dijete upamtiti o vama?

1. Svaki put kada su se osjećali sigurno uz vas (ili nesigurno). Svako dijete treba sigurnost, treba se osjećati zaštićeno od čudovišta ispod kreveta... No, sigurno se ne trebaju sjećati trenutka kada se vaše ponašanje pretvori u čudovište kojeg se plaše.

2. Svaki put kada su bili centar vašeg svijeta i vaše pažnje. U modernom svijetu, teško se odvojiti od obaveza, od tehnologije, pa nekada djeca ostanu bez onoga što im je najbitnije, vaša pažnja. Izdvojite vrijeme za njih, igrajte se s njima... te će trenutke upamtiti.

3. Pamtit će i vaš odnos s partnerom. Oni formiraju pogled na partnerstvo i ljubav, kroz vaš odnos s vašim partnerom. Sigurnost koju pronalaze u svojim roditeljima koji se poštuju i vole obilježit će njihov cijeli život.

4. Sve pohvale i sve kritike. Srce vašeg djeteta je poput svježeg cementa, utisci koje ostavite, bilo da su dobri ili loši, s vremenom će se stvrdnuti. Vi trebate i da disciplinirate svoje dijete, no neka disciplina bude pozitivna, afirmativna i puna ljubavi. 

5. Vaše porodične tradicije. Djeca vole spontanost, ali i predvidljivost. Svaku tradiciju koju stvorite skupa, oni će pamtiti kao poseban trenutak koji su proveli s porodicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije