Ovo je priča o ženi koja je rođena kao muškarac i žena

Radiosarajevo.ba
Ovo je priča o ženi koja je rođena kao muškarac i žena
YouTube / Prtscr
Caroline Kinsey iz Velike Britanije danas ima 46 godina.

Rođena je sa određenim karakteristikama muškog i ženskog spolnog organa Četrdeset i jednu godinu živjela je kao muškarac.

Operirana je kao novorođenče i odgajana kao dječak - Carl John Baker. 

Devetnaest godina Caroline nije znala istinu o svom rođenju. U školi su je djeca ismijavala zbog njenog izgleda. Iza sebe je imala jedan neuspjeli brak, nakon kojeg je zapala u stanje teške depresije.

“Otkako sam bila veoma mlada, znala sam da sam drugačija. Nikad ne bih mogla tačno da kažem kako i zašto. Doktor je savjetovao moju majku da mi uskrati moje rođenjem stečeno pravo, šansu da budem žena, kako bih ostvarila drugo pravo i postala muškarac. On je smatrao da će biti lakše sakriti moje ženske genitalije od muških, a s obzirom da moji roditelji nisu znali šta bi drugo, tako su i uradili. Doktor im je također rekao da to kriju od mene što je duže moguće”, ispričala je Caroline.

Zbog nepažnje njenih roditelja prema Caroline i njenom bratu, u njihov život uključila se služba socijalne pomoći. Nakon toga saznala je cijelu istinu o svom rođenju i tada je sve imalo smisla.

Godinama nakon saznanja o svom rođenju odlučila je da živi kao žena i da ukloni svoj muški spolni organ.

Ovo je njena priča, pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije