Otvoren kafić za ljubitelje mački

Anadolija
 Otvoren kafić za ljubitelje mački
Kafić u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, privlači veliki broj ljubitelja mački, koji tokom ispijanja kafe imaju priliku da se druže s mačkama koje tamo žive.

U Džakarti postoji veliki broj restorana i kafića, međutim, kafić za ljubitelje mački se razlikuje od svih njih. Posjetitelji kafića imaju priliku da hrane i da se igraju sa 15 različitih vrsta mački. 

Kafić je prvi i jedini ove vrste u Indoneziji, a u njemu u isto vrijeme može boraviti samo 19 mušterija. Zbog higijenskih uslova posjetitelji prije ulaska u kafić moraju skinuti cipele. 

Fokus je na pružanju pažnje mačkama koje borave u kafiću. Po dvije osobe, koje posjete kafić, brinu se za jednu mačku. Oni je hrane i udovoljavaju njenim zahtjevima. 

Uposlenik kafića Mas Aryono rekao je da je riječ o kafiću u koji mogu doći samo ljubitelji životinja. 

"Kafić je posebno dizajniran za mačke, da se one osjećaju udobno. Imamo dvije osobe koje se brinu za njih", pojasnio je Aryono. 

Ulazak u kafić košta, u toku sedmice četiri, a za vikend pet dolara. Prvi kafić za ljubitelje životinja otvoren je 1998. godine na Tajvanu, a zatim 2004. i u Japanu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije