"Otok orgija" u našem susjedstvu: Mjesto koje krije tajnu stravičnog ubistva

Radiosarajevo.ba
"Otok orgija" u našem susjedstvu: Mjesto koje krije tajnu stravičnog ubistva
CNN / Marco Buenocore
Otok Zannone u Italiji zaboravljena je turistička atrakcija, no šezdesetih godina prošlog stoljeća ovaj otok u italijanskoj javnosti bio je poznat kao "Otok orgija", zbog zabava koje je tamo priređivao aristokrat Camillo Casati Stampa.

On je orgijanje i raskalašene zabave doveo u jednu vilu na ovom otoku, koja je danas napuštena, a brojne priče ukazuju na to kako je Stampa volio gledati svoju suprugu Annu dok vodi ljubav s drugim muškarcima, prenosi CNN.

Anna Fallarino prije braka bila je starleta i model, a ljubav prema kameri nastavila je i tokom bračne veze, kada ju je njen muž fotografirao u provokativnim pozama i tokom seksa s nepoznatim muškarcima, koje je gola pronalazila na okolnim plažama.

Par je brzo proširio glas o svojim afinitetima, pa su vikendima njihovi VIP prijatelji, europska aristokracija i milijunaši dolazili jahtama na njihov otok i prepuštali se orgijama, alkoholu i drogi.

Ipak, Casati Stampu ništa nije uzbuđivalo kao pogled na suprugu s drugim muškarcem, a o njenim aktivnostima vodio je i dnevnik. Što se tiče seksa s drugima, Anni je bilo dozvoljeno (i poželjno) sve osim emocija prema drugom muškarcu.

Par je uživao sve dok se Anna nije zaljubila u svog 25-godišnjeg ljubavnika Massima Minoretija. Casati Stampa zatekao ih je zajedno u krevetu same te ih oboje ubio pištoljem. Nakon monstruoznog čina, pucao je sebi u glavu.

Zločin Casati Stampa ušao je u historiju talijanske crne kronike, a nakon njihove smrti u vili na otoku pronađene su hiljade pornografskih fotografija koje su potvrdile priču koja se u talijanskoj javnosti do tada nije izgovarala naglas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije