Obama će razotkriti tajne dokumente o NLO-ima?

Radiosarajevo.ba
Obama će razotkriti tajne dokumente o NLO-ima?
Sam kraj drugog i posljednjeg predsjedničkog mandata Baracka Obame moglo bi obilježiti razotkrivanje dokumenata o spoznajama o vanzemaljskim vrstama, tvrde neslužbeni izvori...

 

 

Obama je 'blizu razotkrivanja revolucionarnih saznanja o NLO-ima i aktivnostima izvanzemaljskih vrsta', piše britanski Mirror. Učinit će to, tvrde neslužbeno anonimni i poneki imenovani izvori, pred sam kraj svojeg mandata i to pod pritiskom predizbornog obećanja Hillary Clinton da će učiniti isto ukoliko postane predsjednica SAD-a.

 

U to vjeruje i Stephen Bassett, izvršni direktor Paradigm Research Groupa koji smatra da će nakon Obame nešto slično učiniti i britanski premijer David Cameron. Bassett inače za to u Bijeloj kući lobira već 20 kodina i kaže kako je 'iznimno uzbuđen' što smo na 'samom rubu' velikog razotkrivanja tajnih informacija koje vlada SAD-a ima o izvanzemaljskoj aktivnosti na Zemlji.

 

Bit će to jedna od najvažnijih vijesti ikada objavljenih”, uvjeren je Bassett. “Siguran sam 85% da će Obama to učiniti i da će njegovim stopama nakon toga krenuti i britanski premijer.”

 

Hillary Clinton je o važnosti transparentnosti u slučaju izvanzemaljske aktivnosti pričala u showu Jimmyja Kimmela prije nekoliko mjeseci, pišu 24sata.hr, a isto je kasnije ponovio i voditelj njene kampanje John Podesta.

 

Voljela bih dobiti uvid u te dokumente i što veći broj njih dati na uvid javnosti”, rekla je tada.

 

“Ukoliko nema ničega, to moramo reći ljudima. Ukoliko nečega ima, to moramo podijeliti u slučaju da ne narušuje nacionalnu sigurnost”, zaključila je u emisiji te zapravo razočarala mnoge entuzijaste koji sada smatraju da će, ukoliko dođe do objave, objavljeni biti samo relativno nevažni i beingni dokumenti koji opet neće dati odgovor na desetljeća pitanja, glasina i spekulacija.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije