Novine na naslovnici objavile imena 100 pijanih vozača

Anadolija
Novine na naslovnici objavile imena 100 pijanih vozača
Novine “Mountain Scene”, iz novozelandskog grada Queenstowna, su na naslovnoj stranici objavile imena 100 osoba, koje su kažnjenje zbog vožnje u pijanom stanju.

U gradu Queenstownu se u posljednje vrijeme povećao broj vozača koji za volan sjedaju pod dejstvom alkohola. Urednici lista "Mountain Scene" odlučili su da ime svakog vozača koji je kažnjen za vožnju u pijanom stanju, objave na naslovnici.

Tako je na naslovnoj stranici objavljena lista imena 100 vozača koje je osudio Regionani sud u Queenstownu. Pored imena, nalazi se i količina alkohola u krvi koju su imali.

Urednik novina David Williams izjavio je kako će do kraja godine nastaviti sa objavljivanjem imena pijanih vozača, kako bi se smanjio broj ovih prekršaja.

“Nadam se da će od toga biti koristi, te da će ljudi razmisliti prije nego što sjednu za volan”, kazao je Williams.

Iako su prekršaji u vezi sa pijanstvom na Novom Zelandu u posljednjih pet godina smanjeni za trećinu, u gradu Queenstonu se bilježi porast. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije