Nevjerovatna priča: PTSP i anoreksiju je izliječila druženjem sa vukovima

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna priča: PTSP i anoreksiju je izliječila druženjem sa vukovima
Pixabay / Ilustracija
Sarah Varley iz Kalifornije je nakon silovanja dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) i anoreksije, a život su joj spasili - vukovi.

Sarah je bila žrtva silovanja kada je imala 19 godina, nakon čega je drastično smršala i obolela od PTSP i anoreksije, piše Fox News, prenosi B92.

Ona sada ima 28 godina i kaže da se oporavila nakon što je provodila osam sati dnevno sa čoporom vukova psima mješancima (vuka i psa).

Sarah je posjećivala sklonište za vukove na imanju njene rodice, i vremenom se toliko vezala za njih da je kasnije i ona otvorila sklonište za ove, naizgled opasne životinje.

“Ne znam da li bih bila ovdje da nije vukova. Kako su se stvari odvijale, pokušavala sam da otupim bol, a to možete da radite sve dok se nešto ne desi. Svega sam se plašila, ali sam se jednoga dana našla među vukovima i moj mozak je konačno ućutao. Kada ste u blizini predatora koji mogu da vas povrede, vaš mozak se automatski fokusira na to. Umjesto milion imaginarnih prijetnji protiv kojih sam se borila, sada sam bila fokusirana na ovu jednu prijetnju pred kojom sam se našla u tom trenutku. Kada sam počela da provodim više vremena sa njima, definitivno sam postala previše svjesna i bilo je trenutaka kada sam bila uplašena”, priča Sarah.

Ona kaže da će vam vukovi uvijek dati do znanja ako ih nešto ljuti, i da joj je taj strah koji je osjećala dozvolio da konačno ima racionalan razlog za strah, umjesto da se boji svega.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije