Napravljeno prvo pivo od vode iz kanalizacije

Radiosarajevo.ba
Napravljeno prvo pivo od vode iz kanalizacije
"Stone Brewing", američka pivara iz San Dijega ovih dana predstavila je nevjerovatan izum - prvo pivo od reciklirane vode iz kanalizacije.

Ovaj deveti najveći proizvođač piva u Sjedinjenim Američkim Državama predstavio je novi proizvod "Full Circle", odnosno "Pun krug", bizarnu i zanimljivu pivsku kreaciju, prenosi Huffington post.

Pored vode iz kanalizacije, ovo pivo sadrži ukuse voća i karamele.

Ipak, iako je riječ o vodi iz kanalizacije, povjerenje u novo pivo pokazalo se opravdanim, te su ljubitelji ovog pića, među kojima je i gradonačelnik San Diega, bili oduševljeni aromom ovog piva.

"Ovo je vjerovatno među najbolja tri piva ove vrste ("pale ale") koje sam ikada napravio", izjavio je ponosni tvorac i menadžer inovacija Steve Gonzales.

Za gradonačelnika, Kevina Faulkonera, ova svečanost je bila više od uživanja u piću zato što je na ispitu bio gradski sistem prečiščavanja vode koji bi u budućnosti trebao obezbijediti trećinu ukupne pitke vode u San Diegu.

Za sada, pivara iz San Diega je napravila samo 5 probnih manjih bačvi piva od reciklirane vode iz kanalizacije i cijena mu se za sada ne zna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije